Project: Uitbreiding theeschenkerij de Bongaard, De Lier

Periode: 2012

Medewerker: Joyce van der Knaap

Nadat museum De Timmerwerf was gerestaureerd, is de uit 1850 daterende houtloods opgeknapt en voorzien van puien, zodat theeschenkerij De Bongaard er kon worden gevestigd. De Bongaard had behoefte aan uitbreiding, waarvoor Restauro een glazen kas heeft ontworpen. Om het terras visueel niet helemaal dicht te zetten is er gekozen voor een transparant volume, waarvan de schuifdeuren geheel kunnen worden geopend. Tegelijkertijd heeft de gemeente Westland de waterkering van rivier De Lee aangepakt, waardoor het terrein om de theeschenkerij moest worden heringericht. Het historische insteekhaventje is hierbij gedempt en een bakstenen fruitmuur met oud hollandse pannen vormt de nieuwe begrenzing.

˄ scroll to top